EHBO Heerenveen

EHBO aan Kinderen

In de eerste paar minuten na een ongeval is het van groot belang om te weten wat u moet doen. Daarmee voorkomt u veel pijn en kunt u zelfs levens redden!

Tijdens de cursus krijgt U inzicht in:

  • De mogelijke ongevallen bij kinderen in verschillende leeftijdsgroepen
  • het gedrag van zuigelingen en kinderen bij ongevallen en ziekte
  • hoe te handelen bij (levensbedreigende) ongevallen
  • De preventie van ongevallen
  • U krijgt inzicht in de gevaren die in het bijzonder kinderen bedreigen en de wijze waarop deze gevaren kunnen worden bestreden en voorkomen. Reanimatie en AED aan kinderen zijn een onderdeel van deze cursus.

De cursus wordt in 5 avonden gegeven, de kosten hiervoor bedragen € 90,-, dit is inclusief cursusmateriaal.

Onze cursus Eerste Hulp aan kinderen leidt op tot het examen voor het certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis

Download hier gratis de EHBO aan Kinderen checker: http://www.hetoranjekruis.nl/ehbo/tips/Checkerkinderen.pd

Kortingsmogelijkheden

Er zijn diverse mogelijkheden om (een deel van) de kosten van de cursus Eerste Hulp Bij Kinderongelukken vergoed te krijgen. Hieronder leest u welke dit zijn.

Via uw zorgverzekeraar

Er zijn zorgverzekeraars die (een gedeelte) van de kosten vergoeden. Informeer er naar bij uw eigen zorgverzekeraar.

Via uw werkgever

Bent u in loondienst en komt u tijdens uw werk in aanraking met kinderen? Dan kunt u uw werkgever vragen om deze cursus te vergoeden of een deel van de kosten te betalen.

Via de Belastingdienst

Bent u zelfstandig ondernemer of freelancer en komt u tijdens uw werk in aanraking met kinderen (als gastouder bijvoorbeeld)? Dan kunt u de kosten voor de cursus aftrekken van uw inkomsten als ondernemer of freelancer. Dit levert u een besparing op tot 40%.

Geldigheidsduur diploma

Het diploma is twee jaar geldig. Om voor verlenging van het diploma in aanmerking te komen dient de eerste hulpverlener in deze twee jaar aan te tonen dat hij/zij nog steeds de kennis en vaardigheden bezit om op een goede manier eerste hulp te verlenen, alsmede een correcte benadering van, en het omgaan met, een slachtoffer beheerst. De EHBO vereniging afdeling Heerenveen biedt hiervoor de mogelijkheid door middel van het geven van herhalingslessen. U dient hiervoor lid te worden van onze vereniging.

Informatie of aanmelden

Wilt u meer informatie over de cursus EHBO aan kinderen of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met de cursuscoördinator via cursussen@ehboheerenveen.nl. Bij aanmelding gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden (zie elders op de site).